Aktivizam.

Implementiramo društvene projekte u oblasti IKT-a (start-up, kreativne industrije, programiranje, dizajn, IT zapošljavanje + samozapošljavanje...) i kulture i nasleđa. Edukujemo, integrišemo, i promovišemo; organizujemo radionice, seminare, tribine; proizvodimo veb-prezentacije i priručnike; savetujemo, strateški planiramo, i lobiramo;

2016. godina

Znanje za budućnost

Reload počinje implementaciju projekta "Znanje za budućnost" uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Glavna tema projekta je prekvalifikacija žena kroz IT obuke.

2015. Godina

Reload Edukacija Online

Reload razvija specijalan deo veb-sajta na kome ćete moći da potpuno besplatno učite o različitim tehnologijama u oblasti veb-dizajna. Uskoro će biti dostupan online materijal putem koga ćete jednostavno savladati osnove: html, css, JavaScript, CMS-ovi: Joomla i WordPress, cpanel, whm i slično.

2014. Godina

Podizanje kapaciteta kulturnog sektora

Reload realizuje obuke na temu "Izrada, implementacija i finansiranje projekata u kulturi" za zaposlene u kulturnom sektoru grada Vranja. Obuke su namenjene profesionalcima u sektoru kulture i omladinskom sektoru sa ciljem da se osposobe za diversifikaciju izvora finansiranja za programe u kulturi.

Internetom do posla

Organizacija Reload iz Vranja realizuje devetomesečni projekat pod nazivom „Internetom do posla“ koji je podržalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Projekat je namenjen pretežno mladim ljudima i osobama sa invaliditetom, a učestvuje i šire stanovništvo Pčinjskog okruga. U okviru projekta biće održana tribina i besplatne obuke za zapošljavanje putem interneta. Tribina, obuke i kampanja projekta informisaće više hiljada ljudi da rade i zarađuju putem interneta.

2013. Godina

Preduzetništvo za mlad region

Reload realizuje obuke „Internet preduzetništvo i start-ap“, dok partneri realizuju: „Pokreni se“ i „Virtuelna preduzeća“. Ciljna grupa projekta su mladi od 14 do 30 godina. Projekat finansiraju: Ministarstvo privrede RS i Grad Vranje, a realizuju Omladinski savez grada Vranja, Reload i Presek.

Nagrada za Reload Studio

Reload je osvojio najveći broj bodova na konkursu za biznis plan u oblasti kreativnih industrija na nivou Srbije i Bosne i Hercegovine (dodelila Akademska mreža "Academica" 2012. godine u okviru projekta Dositheus 2012: “Profesionalni razvoj za preduzetnike u kulturi Srbije”). U okviru programa, Reload tim je obučen za izradu biznis planova u domenu kreativnih industrija, a tim povodom osvojio je prvu nagradu u konkurenciji od preko 150 organizacija i privrednih subjekata na međunarodnom planu. Academica kroz ovaj poziv finansijski pomaže razvoj Reload studija (za komercijalnu fotografiju i veb-dizajn) što dalje osnažuje organizaciju i njene programe.

2012. Godina

Projekat "Tržište bez granica"

Tribina i konferencija koje afirmišu poslovanje putem Interneta (Grad Vranje i Opština Vranjska Banja) i besplatne obuke za mlade u oblastima: upotreba računara, dizajn i veb-dizajn (izrada veb-sajtova). Besplatne obuke pohađa 70 mladih, dok tribinama i konferenciji prisustvuje 150 mladih. Opšti cilj projekta je promocija i afirmacija informacionog društva, novog tržišnog okruženja baziranog na IKT i IKT znanja. Datum i mesto konferencije: 18.06.2012. godine, Učiteljski fakultet Vranje.

II Nagrada za najbolju veb-aplikaciju u Srbiji

Reload je osvojio 2. nagradu na konkursu „Unapređenje komunikacije građana i organa javne vlasti posredstvom Interneta“. Konkurs je raspisala Uprava za Digitalnu agendu, Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva, 02. decembra 2011.godine, sa ciljem razvoja, promocije i popularizacije informaciono-komunikacionih tehnologija u Republici Srbiji. U okviru ovog projekta, Reload je razvio veb-aplikaciju Prijavi.rs putem koje građani Srbije mogu da prijave sve vrste problema sa kojima se susreću u društvu - korupciju, zlostavljanje, mobing ali i mnoge druge probleme u različitim sektorima kao što su zdravstvo, pravosuđe i drugi. Reload je tom prilikom razvio i desktop alikaciju za službe koje će primati prijave (ministarstva i inspekcije) sa ciljem da se olakša komunikacija građana i organa uprave.

2011. Godina

Konektuj se

Projekat "Konektuj se" obuhvata obuku 100 lica u 5 sela u okolini Vranja, starosti od 25 do 35 godina, u domenu upotrebe Interneta. U okviru projekta, štampa se priručnik, i izrađuje veb-sajt, koji sadrže osnovna znanja u oblasti korišćenja Interneta.

Osnovan 05. Maja 2011.